Zoeken

Categorieën

Welke soorten grinders zijn er?

Grinders zijn meestal ingedeeld naar het aantal kamers dat ze hebben. Er zijn 2-delige, 3-delige en 4-delige grinders. 

2-delige grinders zijn de meest eenvoudige oplossing om je kruiden te vermalen en doen wat een grinder moet doen. Het vermalen van je kruiden dus. Niet meer, niet minder. Ze kunnen een geweldige oplossing zijn als je een klein budget hebt of als je niet veel vaker dan één keer per maand rookt.

3-delige grinders hebben een extra kamer waar het ofwel de gemalen kruiden verzamelt ofwel kief verzamelt. Als het een gaasje heeft, dan verzamelt het kleine deeltjes wiet, genaamd kief (trichomen) die je later kunt gebruiken (het kost tijd om genoeg kief te verzamelen om het te gebruiken, maar het is een geconcentreerde vorm van cannabis). Als er geen gaas is tussen de maalkamer en de onderste kamer, zal je kruid waarschijnlijk in de onderste kamer terechtkomen nadat het is vermalen.

4-delige grinders zijn de meest voorkomende grinders op de markt. Ze doen in principe alles wat 2-delige en 3-delige grinders kunnen doen. Dit betekent dat alle gemalen kruiden in de middelste kamer terechtkomen en dat al het kief in de onderste laag van de grinder wordt verzameld.

Dus als je de perfecte grinder wilt, dan kies je voor een 4-delige grinder, zeker als je regelmatig rookt. Een 2 of 3-delige grinder kan een goede oplossing zijn als je een goedkoper alternatief of een tweede grinder nodig hebt die je meestal onderweg gebruikt 

Een ander ding om in gedachten te houden is dat grinders ook worden gecategoriseerd op basis van diameter. De meeste diameters variëren van ongeveer 30mm tot 60mm. Dat lijkt niet veel, maar bij een 4-delige grinder van metaal kan dat veel invloed hebben op het gewicht.  

Dit gezegd hebbende, de materialen die gebruikt worden om grinders te maken verschillen, en hoogstwaarschijnlijk wil je altijd metaal hebben. Als je gewoon op zoek bent naar een goedkope grinder kun je acryl (plastic) overwegen en een andere optie is hout, maar hout grinders zijn het moeilijkst om mee om te gaan als het gaat om het schoonmaken en het daadwerkelijk goed malen van je kruiden.

Kortom, overweeg al deze factoren voordat je je perfecte grinder kiest:

  • Prijsklasse – hoeveel ben je bereid te investeren?
  • Hoe vaak je hem nodig hebt – hoe meer je hem gebruikt, hoe beter de kwaliteit die je zou moeten krijgen.
  • Waar je hem zult gebruiken – kies kleiner als je hem mee wilt nemen en groter als je thuis rookt.
  • Materiaal – kies gewoon voor metaal bro.
  • Grootte – de diameter, het gewicht en het aantal kamers bepalen het allemaal.
  • Ontwerp – dure grinders van hoge kwaliteit hebben de neiging om minimalistischer van ontwerp te zijn, maar ze zijn uiterst duurzaam en doen hun werk perfect. Dat terwijl goedkopere exemplaren je aandacht zouden kunnen trekken met unieke en funky ontwerp keuzes.

MEEST BEKEKEN HEADSHOP PRODUCTEN

De meest populaire Headshop producten vind je hieronder. Toch liever verder zoeken? Bekijk dan de makkelijke links eronder.

De waardering van www.smartific.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 80 reviews.