Zoeken

Categorieën

Welke maat bong moet ik kiezen?

Er zijn meerdere factoren waar je aan moet denken bij het kiezen van je eerste bong. Het kan extreem moeilijk zijn om na te gaan wat het beste bij je past met zo’n groot aanbod op de markt. Begin met de maat!

De grootte doet er wel toe, ook al zijn we op sommige gebieden van het leven geneigd om beleefd te zijn en ons te gedragen alsof dat niet het geval is. Te klein kan een probleem zijn, maar te groot kan een nog groter probleem zijn als je erover nadenkt. Dezelfde waarheden gelden voor waterpijpen.

Kleine waterpijpen hebben de neiging om een kleinere kamer te hebben (de plaats waar de rook zich ophoopt), dus de hits die je neemt zullen heter zijn om te inhaleren. Kleine bongs zijn echter discreter en beter draagbaar. Als dat is wat je zoekt, zoek dan dus naar kleinere bongs.

Grotere waterpijpen zullen je een aangenamere rookervaring geven, het is ook gebruikelijk dat ze een grotere kom hebben (de plek waar je het kruid stops). Daardoor zijn ze goed te gebruiken als je met anderen rookt en ze zien er over het algemeen ook net iets gaver uit! Het enige nadeel is dat de grote waterpijp doorgaans meer rook produceert. Als je geen zware roker bent, kan een te grote waterpijp dus iets te veel rook veroorzaken en als je gevoelig bent voor kruiden in het algemeen, kan een grotere waterpijp soms overweldigend zijn.

Bij het kiezen van de grootte van een bong raden we je dus aan om voor een gemiddeld formaat te gaan, zeker als beginner. Bongs van 20-35 cm zijn ideaal en ze combineren het beste van zowel de kleine als de grote bongs. Dat betekent dat je zeker tevreden zult zijn als je besluit om er een te halen.

MEEST BEKEKEN HEADSHOP PRODUCTEN

De meest populaire Headshop producten vind je hieronder. Toch liever verder zoeken? Bekijk dan de makkelijke links eronder.

De waardering van www.smartific.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 79 reviews.