Zoeken

Categorieën

Welk materiaal voor een bong is het beste?

Er zijn drie belangrijke materialen waar de meeste waterpijpen van gemaakt zijn: glas, siliconen of acryl (ook keramiek en metaal). Al deze materialen hebben hun voor- en nadelen, dus het kiezen van het juiste materiaal voor jou is een bepalend onderdeel van je rookervaring. Prijs en duurzaamheid kunnen de belangrijkste factoren zijn bij het kiezen van een materiaal. 

Acryl (plastic) waterpijpen zijn licht van gewicht, duurzaam, gemakkelijk te vervoeren en moeilijk te breken. Bovendien zijn deze bongs relatief goedkoop. Als je niet op zoek bent naar een waterpijp voor de lange termijn, een waterpijp die goed blijft voor de rest van je leven, dan is dit waarschijnlijk de perfecte optie. 

Glazen waterpijpen worden als kwetsbaar gezien, dus ze zijn het beste als je ze alleen gebruikt in je huis of met vrienden die je vertrouwt. Ze kunnen een lange termijn oplossing vormen, maar ze zijn ook duurder. Als je op zoek bent naar een duurzame glazen waterpijp, dan kun je zelfs speciale waterpijpen van borosilicaat vinden. Die bongs kun je zelfs enkele keren per ongeluk laten vallen.

Een andere vrij nieuwe speler in de markt is siliconen. Waterpijpen gemaakt van siliconen zijn waarschijnlijk de meest duurzame, kostenefficiënte optie in de markt van vandaag. Ze zijn ook de meest draagbare optie van allemaal. Dus als je niet op zoek bent naar een waterpijp die unieke rookfuncties en upgrades heeft, maar gewoon een eenvoudige, niet te dure waterpijp, bekijk dan de waterpijpen van siliconen! 

Keramische bongs staan meestal bekend om hun unieke vormen en maten. Als je op zoek bent naar het meest creatieve ontwerp en je wilt je bong niet alleen om je kruid te roken, maar ook als versiersel in de kamer, bekijk dan een aantal keramische opties. Afhankelijk van hun unieke ontwerp kunnen ze soms moeilijk schoon te maken zijn, en ook al zijn ze duurzamer in vergelijking met glas, kunnen ze nog steeds gemakkelijk stukgaan als je ze goed laat vallen.

We hebben het al eerder over metaal gehad, maar het is geen gangbare optie in de markt. Bovendien hebben metalen waterpijpen een aparte smaak tijdens het gebruik, dus we raden aan om alleen een metalen waterpijp te kopen als het design je aantrekt.

Om het samen te vatten:

Acryl – goedkoopste, niet van hoge kwaliteit maar perfect voor beginners

Keramiek – interessante vormen

Silicone – kan lelijk zijn, maar het meest duurzaam en ook gemakkelijk schoon te maken.

Glas – hoge kwaliteit, de investering waard als je er goed voor zorgt

Metaal – niet gebruikelijk en niet de beste rookervaring

MEEST BEKEKEN HEADSHOP PRODUCTEN

De meest populaire Headshop producten vind je hieronder. Toch liever verder zoeken? Bekijk dan de makkelijke links eronder.

De waardering van www.smartific.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 80 reviews.