Zoeken

Categorieën

Wat zijn de etiquetteregels voor het roken van wiet?

De cannabiscultuur kan per land en regio verschillen, maar er zijn enkele cannabis etiquetteregels waar de meeste cannabis liefhebbers bij zweren. De meeste van deze regels gelden als je in een kring rookt, wat betekent dat de groep groter is dan 2 personen.

Cannabisregel #1 – Puff Puff Pass

Deze regel staat iedereen in de rookcirkel toe om even high te worden en geen wiet te verspillen. Het is zo simpel als het klinkt; je neemt twee hijsen en geeft het door. Je neemt geen drie of vier hits, je neemt er gewoon twee. En geef het door. Deze cannabis etiquette regel is gericht op een eenvoudig principe: gelijkheid.

Cannabisregel #2 – Geef het altijd door aan de persoon links, tenzij..

Het je de wiet ingenomen, dan geef je de joint of bong door aan de persoon links van je. Het is een oude Rastafari-traditie die iedereen vraagt om de joint/blunt met de klok mee (naar links) door te geven. Er is één uitzondering op zijn regel. We geven hem door naar links in vredestijd. Als er oorlog is, geven we de joint/blunt tegen de klok in (naar rechts) door.

Cannabisregel #3 – Wie de joint rolt, steekt deze aan

Vraag nooit iemand die de joint/blunt heeft gerold of jij hem aan kunt steken. Zelfs als de wiet in beginsel van jou was, is het nog steeds gebruikelijk dat de persoon die gedraaid heeft hem aansteekt.

Cannabisregel #4 – Deel

Als er van tevoren een groepschillsessie is gepland, is het beleefd om wat wiet mee te nemen. Wiet kan duur worden, vooral als je ervoor moet zorgen dat meerdere mensen high worden. Wees niet gierig, en als je je eigen wiet niet mee kunt nemen, wees degenen die dat wel hebben gedaan dan dankbaar.

Cannabisregel 5 – Push nooit iemand

Probeer nooit mensen wiet op te dringen, het is beleefd om anderen wat aan te bieden, maar wees nooit opdringerig. Wiet werkt niet bij iedereen op dezelfde manier, en als iemand weigert, dan moet je die keuze respecteren.

Dit zijn de meest voorkomende en belangrijke regels, maar er zijn andere dingen waar je je aan moet houden als je samen met anderen wiet rookt:

  • Praat niet met brandende joint/blunt: iedereen haat dat, neem je hits, geef het door en maak dan je verhaal af.
  • Geef het toe als je niet weet hoe je een joint moet rollen: niemand wil een joint roken die uit elkaar valt.
  • Blaas geen rook in iemands gezicht. Dit is erg onbeleefd.
  • Zorg goed voor het gereedschap van andere mensen: wees zeer voorzichtig met waterpijpen, grinders en ander rookgereedschap van andere mensen, je weet nooit hoe duur of waardevol ze zijn.
  • Zorg voor munchies: als je een smoke-out organiseert, zorg dan voor voldoende drank en eten, als je bent uitgenodigd voor een smoke-out… breng dan genoeg snacks voor iedereen mee. Mensen die high zijn hebben de neiging om gekke hoeveelheden te eten, dus het is de verantwoordelijkheid van iedereen om ervoor te zorgen dat er genoeg is voor iedereen.
  • Vertel anderen in de kring als je ziek bent, het is normaal om je beter te willen voelen door high te worden als je ziek bent, maar niemand wil besmet raken met de griep. Dus laat het iedereen op voorhand weten… 
  • Gooi stengels en zaden weg: niet alleen is het vinden van grote stengels en zaden in je toppen meestal een signaal van lage kwaliteit wiet, voeg ze ook nooit toe aan je joints… ze geven je geen effect en zorgen voor een lagere rookervaring
  • Wees vriendelijk en ondersteunend: geniet van de ervaring en probeer mensen de ruimte te geven als ze erom vragen, we worden allemaal anders high en in een groepssetting zijn alle betrokkenen verantwoordelijk voor het algehele comfort van anderen.
Category-Cannabis-Seeds

MEEST BEKEKEN WIETZAADJES

De meest populaire wietzaadjes vind je hieronder. Toch liever verder zoeken? Bekijk dan de makkelijke links eronder.

Smartific: De beste Smartshop van Nederland

Bij Smartific vind je een ruime selectie aan CDB olie, Wietzaadjes, Supplementen, Magic Truffels, Paddo kweeksets, Headshop en Smartshop producten. Onze selectie wordt altijd up to date gehouden met de laatste trends, kwaliteitsproducten en uiteraard verse producten. Naast een uitgebreid assortiment vind je bij Smartific ook uitleg over onze producten. Bij elk product vind je dan ook een informatieve tekst over de werkzaamheden. Wij hebben ook een Smartwiki kennisbank. Hier vind je onder andere de meeste gestelde Smartshop vragen. Smartific staat altijd klaar om bezoekers en klanten nog beter te helpen. Heb je nog vragen? Laat het ons dan weten via support@smartific.com.

Wat voor producten verkoopt Smartific?

Het Smartific team verzorgt een actueel, vers en up-to-date product aanbod. Smartific heeft bijvoorbeeld: Hempcare CBD-olie, Chronic Caviar wietzaadjes, McSmart magic truffels & paddo kweeksets, Feest supplementen, Indian Elements kruiden, XSnatural Sport supplementen en Lifestyle caps voedingssupplementen. Ook luisteren wij graag naar onze bezoekers. Heb je tips of ben je op zoek naar een speciaal product binnen onze branche? Laat het ons dan weten via support@smartific.com.

Zijn de Smartific Smartshop producten legaal?

Alle producten die verkocht worden op Smartific zijn legaal in Nederland. Indien je een bestelling buiten Nederland laat bezorgen adviseren wij altijd goed onderzoek te doen naar de regels van het land waar je de order wenst te ontvangen. Woon je dichtbij de grens? Dan kan je er altijd voor kiezen om jouw order te laten bezorgen op een afhaalpunt in Nederland. 

Verzenden en retourneren buiten Nederland

Al onze producten kunnen in de meeste Europese landen worden besteld. Smartific hecht waarde aan jouw privacy, daarom verpakken en verzenden wij alle aankopen zo discreet mogelijk. Geen logo’s en geen indicatie van wat er in zit. Jouw pakketje komt aan in een gewone, stevige kartonnen doos. Deze plakken we dicht met simpele, maar stevige verpakkingstape. Als je bestelling erg klein is, verzenden wij deze in een discrete bruine of witte gewatteerde envelop. Bekijk de discrete verzending of retourneren pagina voor meer informatie. 

Smartwiki: De kennisbank voor alle Smartshop producten

Onze Smartwiki bestaat uit de meest gestelde vragen en antwoorden over alle Smartific Smartshop producten. Wekelijks worden er nieuwe vragen toegevoegd om de kennisbank up-to-date te houden. Hierin nemen wij ook vragen mee van onze bezoekers en klanten. Staat jouw vraag en niet tussen? Laat het ons dan weten via support@smartific.com. Wij beantwoorden jouw vragen zo snel mogelijk.

De waardering van www.smartific.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 79 reviews.