Zoeken

Categorieën

Is het normaal dat er na een paar weken geen pinnen in de paddo kweekset zitten?

Ja, mycelium is een onderdeel van de natuur, bovendien kunnen psilocybe paddestoelen zeer gevoelig zijn voor verschillende verontreinigingen en bacteriën. Gemiddeld genomen zullen de eerste paddo’s (pinnen) in de paddo kweeksets binnen 2 weken na activering verschijnen, wanneer ze in perfecte omstandigheden worden bewaard.

Als het meer dan 2 weken duurt voordat de eerste pinnen verschijnen, kan de meest plausibele verklaring voor de trage groei zijn:

  • De temperatuur is te hoog of te laag (de perfecte temperatuur zou rond 23-24°C moeten liggen, temperaturen onder 21°C zullen het proces exponentieel vertragen, temperaturen boven 27°C zouden de kolonie volledig kunnen doden).
  • Er zit niet genoeg vocht in de kweekzak (probeer de binnenwanden van de zak meer te besproeien of zorg ervoor dat er voldoende water is buiten de plastic kweekbak – binnenin de zak)
  • Verkeerde lichtomstandigheden (zorg ervoor dat de kweekset niet in direct zonlicht staat, maar toch een lichtbron heeft)
  • De kweekset heeft een tekort aan zuurstof (hoewel de bij de kweekset geleverde zak speciale luchtfilters heeft, die de luchtstroom mogelijk maken en tegelijkertijd het risico op besmetting minimaliseren, is het altijd een goed idee om de zak 2-3 keer per dag te openen en wat frisse lucht binnen te laten).
  • Growing kit is geïnfecteerd geraakt met bacteriën of andere verontreinigingen (algemene vuistregel is dat een growkit als gezond wordt beschouwd zolang deze een sneeuwwitte kleur heeft, een groene, gelige, blauwe, rode of andere kleur, wat in de meeste gevallen aangeeft dat de growkit besmet is en weggegooid moet worden).
  • Andere uiteenlopende factoren (groeikits maken deel uit van de natuur, en dit betekent dat er meerdere en/of meer complexe redenen voor de trage groei kunnen zijn)
Category-Mushrooms

MEEST BEKEKEN PADDO'S EN TRUFFELS

De meest populaire Paddo en Truffel producten vind je hieronder. Toch liever verder zoeken? Bekijk dan de makkelijke links eronder.

Smartific: De beste Smartshop van Nederland

Bij Smartific vind je een ruime selectie aan CDB olie, Wietzaadjes, Supplementen, Magic Truffels, Paddo kweeksets, Headshop en Smartshop producten. Onze selectie wordt altijd up to date gehouden met de laatste trends, kwaliteitsproducten en uiteraard verse producten. Naast een uitgebreid assortiment vind je bij Smartific ook uitleg over onze producten. Bij elk product vind je dan ook een informatieve tekst over de werkzaamheden. Wij hebben ook een Smartwiki kennisbank. Hier vind je onder andere de meeste gestelde Smartshop vragen. Smartific staat altijd klaar om bezoekers en klanten nog beter te helpen. Heb je nog vragen? Laat het ons dan weten via support@smartific.com.

Wat voor producten verkoopt Smartific?

Het Smartific team verzorgt een actueel, vers en up-to-date product aanbod. Smartific heeft bijvoorbeeld: Hempcare CBD-olie, Chronic Caviar wietzaadjes, McSmart magic truffels & paddo kweeksets, Feest supplementen, Indian Elements kruiden, XSnatural Sport supplementen en Lifestyle caps voedingssupplementen. Ook luisteren wij graag naar onze bezoekers. Heb je tips of ben je op zoek naar een speciaal product binnen onze branche? Laat het ons dan weten via support@smartific.com.

Zijn de Smartific Smartshop producten legaal?

Alle producten die verkocht worden op Smartific zijn legaal in Nederland. Indien je een bestelling buiten Nederland laat bezorgen adviseren wij altijd goed onderzoek te doen naar de regels van het land waar je de order wenst te ontvangen. Woon je dichtbij de grens? Dan kan je er altijd voor kiezen om jouw order te laten bezorgen op een afhaalpunt in Nederland. 

Verzenden en retourneren buiten Nederland

Al onze producten kunnen in de meeste Europese landen worden besteld. Smartific hecht waarde aan jouw privacy, daarom verpakken en verzenden wij alle aankopen zo discreet mogelijk. Geen logo’s en geen indicatie van wat er in zit. Jouw pakketje komt aan in een gewone, stevige kartonnen doos. Deze plakken we dicht met simpele, maar stevige verpakkingstape. Als je bestelling erg klein is, verzenden wij deze in een discrete bruine of witte gewatteerde envelop. Bekijk de discrete verzending of retourneren pagina voor meer informatie. 

Smartwiki: De kennisbank voor alle Smartshop producten

Onze Smartwiki bestaat uit de meest gestelde vragen en antwoorden over alle Smartific Smartshop producten. Wekelijks worden er nieuwe vragen toegevoegd om de kennisbank up-to-date te houden. Hierin nemen wij ook vragen mee van onze bezoekers en klanten. Staat jouw vraag en niet tussen? Laat het ons dan weten via support@smartific.com. Wij beantwoorden jouw vragen zo snel mogelijk.

De waardering van www.smartific.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 80 reviews.