Zoeken

Categorieën

Hoe steriel moet je zijn om paddo’s te kweken?

Dit hangt af van de grootte van de kweek en het geld dat je hebt. Om deze vraag zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden, moet je begrijpen hoe gevoelig paddo’s eigenlijk zijn tijdens verschillende perioden van de paddo-kweek.

Magic mushrooms zijn het gevoeligst tijdens het inoculatie proces. Dit betekent dat je extreem voorzichtig moet zijn en compleet steriel moet werken als je van plan bent om je eigen substraat te maken, sporenspuiten te gebruiken en zelf sporenspuiten te maken. In dit deel van het kweekproces kun je nooit te steriel zijn en steriliteit is de belangrijkste factor die je hele paddenstoelenkweek spel zal maken of breken.

Wanneer je te maken hebt met een reeds gekoloniseerd paddo-substraat (magic mushroom growing kit, of mycelium-substrate “cake”), is je kolonie al voorbij de meest gevoelige fase van bestaan en vormt besmetting geen grote zorg. Dit gezegd zijnde, moet je nog steeds voorzorgsmaatregelen nemen om zo steriel mogelijk te werken, maar er is veel minder risico aan verbonden.

Om samen te vatten: als je met echte sporen werkt, is het hoogste niveau van sterilisatie verplicht. Als je met mycelium of echte vruchtlichamen werkt, moet je nog steeds in steriele omstandigheden werken, maar het is overbodig om er extreem op te letten.

Category-Mushrooms

MEEST BEKEKEN PADDO'S EN TRUFFELS

De meest populaire Paddo en Truffel producten vind je hieronder. Toch liever verder zoeken? Bekijk dan de makkelijke links eronder.

Smartific: De beste Smartshop van Nederland

Bij Smartific vind je een ruime selectie aan CDB olie, Wietzaadjes, Supplementen, Magic Truffels, Paddo kweeksets, Headshop en Smartshop producten. Onze selectie wordt altijd up to date gehouden met de laatste trends, kwaliteitsproducten en uiteraard verse producten. Naast een uitgebreid assortiment vind je bij Smartific ook uitleg over onze producten. Bij elk product vind je dan ook een informatieve tekst over de werkzaamheden. Wij hebben ook een Smartwiki kennisbank. Hier vind je onder andere de meeste gestelde Smartshop vragen. Smartific staat altijd klaar om bezoekers en klanten nog beter te helpen. Heb je nog vragen? Laat het ons dan weten via support@smartific.com.

Wat voor producten verkoopt Smartific?

Het Smartific team verzorgt een actueel, vers en up-to-date product aanbod. Smartific heeft bijvoorbeeld: Hempcare CBD-olie, Chronic Caviar wietzaadjes, McSmart magic truffels & paddo kweeksets, Feest supplementen, Indian Elements kruiden, XSnatural Sport supplementen en Lifestyle caps voedingssupplementen. Ook luisteren wij graag naar onze bezoekers. Heb je tips of ben je op zoek naar een speciaal product binnen onze branche? Laat het ons dan weten via support@smartific.com.

Zijn de Smartific Smartshop producten legaal?

Alle producten die verkocht worden op Smartific zijn legaal in Nederland. Indien je een bestelling buiten Nederland laat bezorgen adviseren wij altijd goed onderzoek te doen naar de regels van het land waar je de order wenst te ontvangen. Woon je dichtbij de grens? Dan kan je er altijd voor kiezen om jouw order te laten bezorgen op een afhaalpunt in Nederland. 

Verzenden en retourneren buiten Nederland

Al onze producten kunnen in de meeste Europese landen worden besteld. Smartific hecht waarde aan jouw privacy, daarom verpakken en verzenden wij alle aankopen zo discreet mogelijk. Geen logo’s en geen indicatie van wat er in zit. Jouw pakketje komt aan in een gewone, stevige kartonnen doos. Deze plakken we dicht met simpele, maar stevige verpakkingstape. Als je bestelling erg klein is, verzenden wij deze in een discrete bruine of witte gewatteerde envelop. Bekijk de discrete verzending of retourneren pagina voor meer informatie. 

Smartwiki: De kennisbank voor alle Smartshop producten

Onze Smartwiki bestaat uit de meest gestelde vragen en antwoorden over alle Smartific Smartshop producten. Wekelijks worden er nieuwe vragen toegevoegd om de kennisbank up-to-date te houden. Hierin nemen wij ook vragen mee van onze bezoekers en klanten. Staat jouw vraag en niet tussen? Laat het ons dan weten via support@smartific.com. Wij beantwoorden jouw vragen zo snel mogelijk.

De waardering van www.smartific.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 80 reviews.